„Zdrowie na talerzu” w Zespole Szkół Gastronomicznych


W dniach 19-20 kwietnia w budynku Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Worcella 1 odbywały się konkursy „Zdrowie na Talerzu”. Organizatorami wydarzenia byli Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Częstochowie, Urząd Miasta oraz Zespół Szkół Gastronomicznych.  Konkursy polegały na wykonaniu dania i deseru według samodzielnie skomponowanego, zdrowego przepisu, wcześniej przesłanego do PSS-E i przez nią zaakceptowanego.

 

 

W pierwszym konkursie brali udział uczniowie z klas IV- VI (różne placówki). Laureatami zostały:

I miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 34 w Częstochowie

II miejsce: Szkoła Podstawowa w Rększowicach

III miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 24 w Częstochowie

Drugi konkurs był przeznaczony dla uczniów chodzących w klasach VII- VIII. Najlepsze miejsca zajęły:

I miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 1 w Częstochowie

II miejsce: Szkoła Podstawowa w Rędzinach

III miejsce: Szkoła Podstawowa w Jaskrowie

Foto: Dawid Gątkowski

Dawid Gątkowski/ RED

 

Podziel się:

3 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *