W dniach 19-20 kwietnia w budynku Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Worcella 1 odbywały się konkursy „Zdrowie na Talerzu”. Organizatorami wydarzenia byli Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Częstochowie, Urząd Miasta oraz Zespół Szkół Gastronomicznych. Konkursy polegały na wykonaniu dania i deseru według samodzielnie skomponowanego, zdrowego przepisu, wcześniej przesłanego do PSS-E i przez nią zaakceptowanego.
W pierwszym konkursie brali udział uczniowie z klas IV- VI (różne placówki). Laureatami zostały:
I miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 34 w Częstochowie
II miejsce: Szkoła Podstawowa w Rększowicach
III miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 24 w Częstochowie
Drugi konkurs był przeznaczony dla uczniów chodzących w klasach VII- VIII. Najlepsze miejsca zajęły:
I miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 1 w Częstochowie
II miejsce: Szkoła Podstawowa w Rędzinach
III miejsce: Szkoła Podstawowa w Jaskrowie
Foto: Dawid Gątkowski
Dawid Gątkowski/ RED
3 komentarzy
Brawo dla laureatów
Gratuluję zwycięzcom
Gratulation, I am very happy