Poznajmy smaki regionu


Ruszyła dwunasta już edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną
Śląski finał regionalny XII edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” odbędzie się 26 sierpnia br.

podczas Jarmarku Produktów Tradycyjnych w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Spośród zgłoszonych do konkursu produktów i potraw komisje nominują laureatów do nagród „Perła 2012”. Tradycyjnie centralny finał konkursu odbędzie się podczas targów „Smaki Regionów” w Poznaniu 7 października br.
Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego – Wydział Gospodarki, Promocji i Współpracy Międzynarodowej oraz Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie rozpoczęli już zbieranie zgłoszeń. Zainteresowani wytwórcy tradycyjnych produktów, firmy gastronomiczne (restauracje, karczmy itp.), gospodarstwa agroturystyczne oraz koła gospodyń wiejskich mogą przesyłać karty zgłoszeń do 3 sierpnia br. na adresy: Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego, Wydział Gospodarki, Promocji i Współpracy Międzynarodowej, ul. Ligonia 46, 40-037 Katowice lub Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego O/Bielsko-Biała, ul. Spiechowicza 24, 43-300 Bielsko-Biała.

GAW

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *