CERTYFIKATY I WYRÓŻNIENIA TURYSTYCZNE


Certyfikaty Częstochowskiej Organizacji Turystycznej w kategoriach produkt turystyczny, pamiątka turystyczna i potrawa regionalna oraz wyróżnienia Prezydenta Miasta Częstochowy z okazji tegorocznego Dnia Turystyki zostały wręczone 5 października w czasie środowiskowego spotkania w częstochowskim hotelu Constancja.

W kategorii produkt turystyczny Zarząd CzOT przyznał certyfikaty dla:
* MTK Morion sp. z o.o. w Wieliczce za Park Miniatur Sakralnych Złota Góra w Częstochowie,
* Jarosława i Dariusza Laseckich za Zamek Bobolice,
* Barbary i Artura Sochów oraz Urzędu Miasta i Gminy w Żarkach za Miniskansen Wsi Jurajskiej przy Agrogospodarstwie pod Skałką w Przybynowie,
* Urzędu Gminy Mstów za “Rekreacyjne zagospodarowanie terenów nad rzeką Wartą w miejscowości Mstów”,
* Gminnego Centrum Kultury i Informacji w Kochanowicach za Święto Kwitnącego Różanecznika,
* President Electronics Poland sp z o.o. za Muzeum Monet i Medali Jana Pawła II w Częstochowie.

W kategorii pamiątka turystyczna certyfikat CzOT otrzymała Jolanta Madej za Jurajski Symbol.

W kategorii potrawa regionalna Zarząd CzOT przyznał certyfikaty dla:
* Agnieszki Matusiak z Mykanowa i Gminnego Ośrodka Kultury w Mykanowie za Prawdziwy Chlebek Żytni na Naturalnym Zakwasie,
* Klubu Aktywności Lokalnej działającym przy Gminnym Ośrodku Kultury w Olsztynie za Pierogi Olsztyńskie ,
* Częstochowskiej Spółdzielni Mleczarskiej Mleczgal za Serki homogenizowane naturalne i smakowe,
* Consonni Bartelak S.C. za Placek bakaliowy z Kamyka,
* “Społem” Powszechna Spółdzielnia Spożywców “Jedność” Częstochowa za Paszteciki z mięsem,
* Pawła Antasa i Michała Wróbla, Restauracja EM w Koziegłowach za ciasto Marchwiak,
* Jacka Włodarczyka – Spiżarnia Jurajska za Ser Jurajski,
* Zagrody Plastyczno – Kulinarnej “Maciejówka” w Ostrowie i Urzędu Miasta i Gminy Żarki za Pierogi Domowe z Maciejówki w Ostrowie,
* Kmicic Travel Kompleks Hotelowo-Gastronomiczny w Złotym Potoku za Pstrąga po królewsku w migdałach.

r

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *