Wielkanocne gotowanie


W środę (9 marca) w Budynku Wielofunkcyjnym w Jastrzębiu odbyły się już XXIX Warsztaty Kulinarne, których organizatorem był Gminny Ośrodek Kultury im. Janusza Gniatkowskiego w Poraju, wraz ze współorganizatorem panią Moniką Mrożek – starszym specjalistą ds. doradztwa rolniczego ŚODR.

Tym razem zajęcia poprowadzili uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych w Żarkach, tegoroczni maturzyści – Szymon Damijan i Karol Maślanka. Motywem przewodnim było „Wielkanocne gotowanie”. Panowie zaprezentowali pastę z awokado na bagietkach oraz pieczeń rzymską podaną z sosem chrzanowym. Młodzi kucharze z dużym humorem podeszli do sprawy gotowania, udowadniając w ten sposób, że przygotowywanie potraw może sprawić dużą frajdę i przyjemność. Miła atmosfera udzieliła się wszystkim uczestnikom warsztatów, a przygotowane potrawy smakowały wybornie.
[- Bardzo serdecznie dziękuję panu Szymonowi i panu Karolowi za kolejną, pouczającą lekcję gotowania, a Pani Monice Mrożek za współpracę przy organizacji kolejnej już edycji warsztatów kulinarnych]- mówi dyrektor GOK – Magdalena Ryziuk-Wilk.
Wszystkim miłośnikom gotowania mówimy: „do zobaczenia w kwietniu!”

r

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *