VIII FESTIWAL SZTUKI KULINARNEJ „ALEJA DOBREGO SMAKU”


6-8 CZERWCA 2014
Plac Biegańskiego, III Aleja Najświętszej Maryi Panny

6-8 CZERWCA 2014
Plac Biegańskiego, III Aleja Najświętszej Maryi Panny

6-8 czerwca 2014
Jarmark Produktów Regionalnych
Stoiska restauratorów i sponsorów – Plac Biegańskiego

Plac Biegańskiego
7 czerwca 2014

11:00 – 16:00 „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” – konkurs na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i lokalną organizowany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie, Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego oraz Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie
12:30 – pokaz kulinarny z degustacją w wykonaniu Remigiusza Rączki
14:00 – „Wariacje na temat kaszy ” – pokaz kulinarny w wykonaniu Zespołu Szkół Gastronomicznych w Częstochowie
15:30 – wręczenie nagród w konkursie „Na najładniejszą kawiarenkę letnia 2014”
16:00 – wręczenie Nagród w Konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
17:00 – pokaz kulinarny z degustacją w wykonaniu Restauracji „Złoty Garniec”
18:30 – pokaz kulinarny z degustacją w wykonaniu Irańczyka Amina Fakhariego – dziennikarza, wirtuoza kulinarnego, mistrza 19 kuchni narodowych.

Plac Biegańskiego
Niedziela, 8 czerwca 2014

12:30 – recital Patrycji Kocimskiej – Gminny Ośrodek Kultury w Mstowie
13:00 – koncert Zespołu Folklorystycznego Ziemi Lelowskiej
14:00 – pokaz kulinarny z degustacją w wykonaniu firmy STOKBURGER
14:45 – pokaz kulinarny z degustacją „Gulasz Dworski” w wykonaniu Restauracji Wrzosowy Dwór
15:30 – pokaz kulinarny w wykonaniu Szymona Szlendaka – Kucharza Restauracji Platter by Karol Okrasa, Sekretarza Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy
17:00 – pokaz kulinarny z degustacją w wykonaniu Tomasza Jakubiaka – Gwiazda VIII Festiwalu Sztuki Kulinarnej Aleja Dobrego Smaku
19:00 – karaoke dla Mieszkańców Częstochowy

r

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *