Smak i aromat ulubionych świątecznych wypieków – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice


Ulubione pierogi, świąteczne placki, pachnące babki, uszka i paszteciki – polska kuchnia stoi wypiekami i daniami opartymi na mące. Nasze przepisy podbijają serca smakoszy na całym świecie, a na świąteczne potrawy sami czekamy z niecierpliwością przez cały rok. Tradycyjne ciasta zawsze towarzyszą ciepłym wspomnieniom o rodzinnym domu i przyjemnych chwilach spędzonych w gronie najbliższych. W Młynie Jaczkowice od ponad 200 lat najlepsze gatunki zbóż są starannie selekcjonowane tak, aby uzyskać Dolnośląską Mąkę Tortową o najwyższej jakości i zapewnić niezawodność świątecznych wypieków.
Zapraszamy do udziału w konkursie z nagrodami.

Wspomnieniom z rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia najczęściej towarzyszą skojarzenia z zapachami i smakami. Korzenne pierniki, sernik na biszkoptowym spodzie oraz aromatyczny miodownik to tylko niektóre z wypieków, które goszczą na naszym stole. Oczywiście nie może również zabraknąć innych tradycyjnych dań – czymże byłby barszcz bez uszek, pasztecików albo pierogów! Źle dobrana mąka może stać się przyczyną nieudanych przepisów i potraw – niewyrośniętego ciasta, powstawania zakalców czy braku charakterystycznego, świeżego zapachu po wyjęciu z piekarnika. Dolnośląska Mąka Tortowa ma biały, jednolity kolor, bez niepokojących odcieni czy smug. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębią smaku przygotowywanych potraw.
Mimo nowych kulinarnych trendów, w polskich domach nie brakuje smaków z babcinych receptur – nie tylko w okresie świąt. Na śniadaniu główną rolę gra chleb i bułeczki, ulubiony obiad naszych pociech to najczęściej pierogi, naleśniki lub racuchy, a do popołudniowej kawy chętnie sięgamy po kawałek świeżej drożdżówki z kruszonką. Składnikiem, którego nie może zabraknąć podczas odtwarzania rodzinnych przepisów, jest wysokiej jakości mąka. To ona wpływa na puszystość wypieków, elastyczność ciasta na uszka i złocisty kolor bochenków.
Gwarancja smaku
Dolnośląska Mąka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, który gwarantuje wyśmienitą jakość i smak pysznych, domowych dań. Typ 450, świadczący o wysokim przemiale mąki, bardzo jasny kolor i wyjątkowa lekkość są szczególnie doceniane przy wypieku delikatnych ciast. Dzięki Dolnośląskiej Mące Tortowej z powodzeniem przygotujemy puszyste biszkopty, słodkie jagodzianki i świąteczne dania. Produkty z Młyna Jaczkowice pochodzą tylko ze zbóż od polskich rolników. Mąki z linii Dolnośląska pozwalają przygotować nawet najbardziej wymagające potrawy. Szczególnie w okresie świąt, gdy nie ma miejsca na kulinarne rozczarowania i niepowodzenia, warto sięgnąć po Dolnośląską Mąkę Tortową – sprawdzony składnik wigilijnych uszek, pierogów z kapustą i grzybami oraz makowców.

Nieskończone źródło kuchennych inspiracji

Młyn Jaczkowice położony jest na Dolnym Śląsku, w dolinie Odry, w otoczeniu żyznych ziem Dolnego Śląska i Opolszczyzny. Urodzajne gleby, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że to tutaj dojrzewają najlepsze odmiany pszenicy, z których tworzy się najlepsze jakościowo mąki. Dolnośląska Mąka Tortowa to sztandarowy produkt Młyna Jaczkowice i niezawodny składnik w każdym domu. To dzięki niej powstają wszystkie, dobrze nam znane wypieki, najsmaczniejsze, domowe makarony, a przede wszystkim tradycyjne, świąteczne potrawy, które tak bardzo uwielbiamy!
Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości pszenicy i ludziom, którzy w proces produkcji wkładają nie tylko swoją wiedzę, ale i serce, Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice jest najlepszym produktem swojej klasy na rynku. Połączenie długoletniej tradycji młynarskiej z najnowocześniejszymi technologiami gwarantuje satysfakcję z zastosowań produktu w kuchni i zapewnia doskonały smak potraw na stole.

Produkt doceniony przez ekspertów

Linia „Dolnośląska” została w 2012 roku doceniona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”, a program „Doceń Polskie”, którym zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością, wyróżnił mąki Młyna Jaczkowice mianem „Top produktu”. Polecana szczególnie do wypieków mąka tortowa pszenna typu 450 z Młyna Jaczkowice pozwala na nieskończone zastosowanie w kuchni – od domowego pieczywa, przez uwielbiane pierogi, po tradycyjne, pyszne, świąteczne ciasta, które pamiętamy z rodzinnego domu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tortowa typ 450
Wartość energetyczna
1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz
1,2 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
72,1 g
W tym: cukry
0,3 g
Błonnik
1,5 g
Białko
11, 7 g
Sól
0,005 g

Dolnośląska Mąka Tortowa Typ 450
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybucja: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.
Cena: 1,8 – 2,2 PLN

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent mąki, który stosuje rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest wśród żyznych pól doliny Odry, które słyną z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jakości mąk. Produkty marki są wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia.
www.mlynjaczkowice.pl

KONKURS
Dla naszych Czytelników mamy do wygrania 5 nagród od Młynu Jaczkowice (3 kg maki i kubek). Prosimy odpowiedzieć na pytanie: jakie rodzaje mąki produkuje Młyn Jaczkowice?
Na odpowiedzi, nadesłane na adres: redakcja@gazetacz.com.pl, czekamy do 6 stycznia 2019 roku.

r

r

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *