- Gazeta Częstochowska - https://gazetacz.com.pl -

SUKCES UCZNIÓW Z ŻAREK

Uczestnicy mieli za zadanie stworzyć danie zasadnicze z produktów przygotowanych w spiżarni. Musieli wykazać się dużą inwencją twórczą i kulinarną. – Przy tak dużym wyzwaniu pierwsze miejsce to wielki sukces. Jesteśmy dumni i bardzo szczęśliwi – mówi Marzenna Lesiak. – Uczniów oceniało międzynarodowe jury.
Jurorami w konkursie byli m.in.: Walentyna Jałocha – międzynarodowy sędzia kulinarny z Rosji, Michał Labarre sędzia międzynarodowych konkursów kulinarnych i francuski szef kuchni, Gabriela Bilanowska z Fundacji Świetlikowo, Seweryn Słanej – szef kuchni Rock i Rondel w Tychach, Marcin Bożek – prezes Stowarzyszenia Kucharz bez granic, Paweł Wójcik
– Konkursowi towarzyszyła zbiórka na Hospicjum Świetlikowo, zwycięskie danie zostało zlicytowane, a środki z licytacji zasiliły konto Fundacji – dodają uczniowie.

R

Podziel się: