PORAJ. JUBILEUSZOWE GOTOWANIE


Już po raz 30. miłośnicy wspólnego gotowania spotkali się 20 kwietnia br. w Budynku Wielofunkcyjnym w Masłońskim, na Warsztatach Kulinarnych. Tym razem „lekcję gotowania” poprowadziły Panie z Klubu „Natalinki”.

Warsztatowicze wspólnie przygotowali sałatkę z marchwi, pasztet warzywny, zaskakujący oryginalnym smakiem bigos z modrą kapustą i – na deser – ciasto z bitą śmietaną i masą krówkową posypane prażonym słonecznikiem. Zaletą wszystkich z przygotowanych dań, oprócz walorów smakowych, była łatwość i szybkość ich wykonania, oraz dostępność składników, z jakich zostały zrobione. Niespodzianką było losowanie przygotowanych przez organizatora – Gminny Ośrodek Kultury im. Janusza Gniatkowskiego w Poraju – nagród. Drobny upominek w postaci pocztówki przedstawiającej artystę Janusza Gniatkowskiego, Honorowego Mieszkańca Gminy Poraj i patrona GOK w Poraju.

GUR

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *