PORAJ: JUBILEUSZOWE GOTOWANIE


Już po raz 30. miłośniczki (i miłośnicy) wspólnego gotowania spotkali się w środę, 20 kwietnia w Budynku Wielofunkcyjnym w Masłońskim, na Warsztatach Kulinarnych. Tym razem „lekcję gotowania” poprowadziły Panie z Klubu „Natalinki”.

Warsztatowicze wspólnie przygotowali sałatkę z marchwi, pasztet warzywny, zaskakujący oryginalnym smakiem bigos z modrą kapustą i – na deser – ciasto z bitą śmietaną i masą krówkową posypane prażonym słonecznikiem. Zaletą wszystkich z przygotowanych dań, oprócz walorów smakowych, była łatwość i szybkość ich wykonania, oraz dostępność składników, z jakich zostały zrobione. Jak przystało na jubileusz, nie zabrakło niespodzianek dla uczestników Warsztatów. Odbyło się losowanie przygotowanych przez organizatora – Gminny Ośrodek Kultury im. Janusza Gniatkowskiego w Poraju nagród. Jednak z tego wspólnego gotowania wszyscy uczestnicy wyszli obdarowani – dla każdego przygotowano drobny upominek w postaci pocztówki przedstawiającej artystę Janusza Gniatkowskiego, Honorowego Mieszkańca naszej Gminy i patrona GOK w Poraju. Wszystkim warsztatowiczom gratulujemy i życzymy dalszego zapału do wspólnego gotowania tak, aby tych jubileuszy było jak najwięcej! Do zobaczenia na kolejnych – XXXI WARSZTATACH KULINARNYCH.

R

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *