Jubileuszowy Jurajski Produkt roku


Pod patronatem „Gazety Częstochowskiej”

Już po raz 10. Regionalna Izba Przemysłowo-Handlowa w Częstochowie organizuje Konkurs Jurajski Produkt Roku. Jest on skierowany dla przedsiębiorstw, firm i instytucji z terenu działalności Izby.

Wystartowała Jubileuszowa X edycja konkursu „Jurajski Produkt Roku”, która daje szanse przedsiębiorstwom na docenienie własnej kreatywności i pomysłowości, mogącego wyróżnić region częstochowski na tle innych ośrodków przedsiębiorczości w kraju. – Udział w tym prestiżowym konkursie stwarza perspektywę do dalszego rozwoju własnej działalności; wpływa na renomę na rynku lokalnym, krajowym i zagranicznym – podkreśla Zbigniew Miszczyk, prezes Zarządu RIP-H.
Przedsiębiorstwa mogą zgłaszać wytwarzane przez siebie produkty i świadczone usługi, które wyróżniają się: nowoczesną technologia, wysoką estetyką, funkcjonalnością i wysoką jakością produktu/usługi oraz innowacyjnością. Do konkursu można zgłosić kilka produktów, lecz wyłącznie jako oddzielne propozycje.
Nagrody oraz wyróżnienia tegorocznej edycji konkursu będą przyznawane w następujących kategoriach: produkt przemysłowy, produkt rolno-spożywczy, produkt inny, usługa budowlana i usługa.
Aby wziąć udział w tegorocznej edycji konkursu „JPR” należy czytelnie wypełnić kartę zgłoszenia produktu wg wzoru (dostępna na www.riph.czest.pl) Do karty należy dołączyć: krótką charakterystykę produktu wg cech wymienionych w §4; kopie atestów, certyfikatów, świadectw i opinii dotyczące zgłoszonego produktu, (jeśli produkt takie posiada); zdjęcie produktu (format JPG) lub eksponat produktu, (jeżeli wymiary i jego cechy na to pozwalają) oraz dokonać wpłatę za udział w konkursie, która wynosi 1000 złotych brutto za każde zgłoszenie, na konto: 62 1020 1664 0000 3202 0132 6396 PKO BP S.A. 2 Oddział w Częstochowie Al. NMP 19 42-200 Częstochowa.
Zgłaszanie wniosków do udziału w Konkursie należy nadsyłać do 29 października 2010 roku. Do zgłoszenia należy dołączyć kopie przelewu bankowego z opłatą za udział w konkursie. Laureaci ostatniej IX edycji Konkursu „Jurajski Produkt Roku” 2009 przy zgłoszeniach złożonych w terminie do 10.09.2010r. wnoszą preferencyjną „Opłatę” w wysokości 900 zł brutto za 1 zgłoszenie. Po tym terminie wniesienie opłaty zwiększa się do warunków ogólnych dla wszystkich uczestników Konkursu.
Nagrodami w konkursie będą: statuetka, dyplom, informacja promocyjna w mediach, w biuletynie Izby oraz na stronie internetowej Izby. – Zwycięzcy konkursu ubiegający się o godło promocyjne TERAZ POLSKA otrzymają rekomendację i zwolnienie z opłaty rejestracyjnej w konkursie TERAZ POLSKA. Laureatowi konkursu przysługuje prawo do posługiwania się Tytułem, Znakiem Promocyjnym, Statuetką oraz Certyfikatem Laureata w kontaktach handlowych i wszelkich kampaniach promocyjnych i reklamowych bez ograniczeń czasowych, począwszy od daty uzyskania nagrody – dodaje prezes Zbigniew Miszczyk.
Wręczenie nagród nastąpi podczas uroczystej gali zaplanowanej na 17 grudnia 2010 r. (piątek) o godz. 18.00 w Teatrze Dramatycznym w Częstochowie. W trakcie gali odbędzie się przedpremierowy spektakl pt.: „Tacy duzi chłopcy”, w reżyserii Piotra Machalicy z udziałem znakomitych aktorów, m.in.: Mariana Opani, Piotra Machalicy, Marka Dyjaka, Adama Hutyry, Michała Kuli i zespołu muzycznego Janusza Bogackiego. Spektakl organizowany jest wspólnie z Teatrem „POLONIA” Krystyny Jandy.
Honorowy patronat nad X Edycją Konkursu Jurajski Produkt Roku sprawują: wojewoda śląski, marszałek województwa śląskiego i prezydent miasta Częstochowy.
Wszelkie informacje związane z udziałem w konkursie zawarte są w regulaminie Konkursu Jurajski Produkt Roku dostępnym na stronie internetowej: www.riph.czest.pl.
Wszelkie sugestie, pytania o raz uwagi należy kierować bezpośrednio do siedziby Biura RIPH w Częstochowie – mieszczącego się przy Al. NMP 24/5, pod nr tel. 34-344-82-58 lub na adresy mailowe: izba@riph.czest.pl , biuro@riph.czest.pl.

foto
Statuetka jest jedną z nagród, jakie są przyznawane zwycięzcom konkursu Jurajski Produkt Roku.

JUSTYNA WOŹNIAK

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *