Znajdź:
  
Jedyny tygodnik regionalny z tradycjami. Rok założenia 1909.
Zaloguj się
Nowe konto
Poniedziałek, 15 października 2018
Teresy i Jadwigi
kultura   aktualności   historia   ekologia   medycyna   turystyka   sport   felieton   wizytówki firm   archiwum(450-479)   sprawy społeczne   zdrowie   gospodarka   edukacja   wiadomości   informacje   publicystyka   GMINY I POWIATY   polityka   wywiady   INFORMACJE CZĘSTOCHOWA   INFORMACJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   WYDARZENIA CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   finanse   ubezpieczenia   Rolnictwo   Budownictwo   MOTORYZACJA   ROLNICTWO   Z WOKANDY   Gazeta Częstochowa   RODO   FELIETON. CZĘSTOCHOWSKI PATRIOTA   

  Subskrypcja
Czytelniku !
Jeżeli chcesz otrzymywać aktualne wiadomości wpisz swój email:


r e k l a m a


chemeks rek_in.jpg

Autozamki-2013-11(1x1).jpg

Kulas-internet-2017-3.jpg

autokarowe.jpg

Konstal-2016-01-net.jpg

ban_domy_6 kopia.jpg

MaxBramy-net.jpg

herb_klubu.png

inter.jpg

styks.jpg

RFG Logo 3 Ainter.jpg

chemex.jpg

wagner.jpg

Robotex-net.jpg

PKS_INTE.jpeg

polontex 2016-04 265x351.jpg







r e k l a m a
 

Wszystkie artykuły z działu : Rolnictwo

[ Wydanie nr 31 (1378) z 2018-08-02 ]
„Plan dla wsi” – czyli z myślą o dobru polskiego rolnika
KONFERENCJA PRASOWA WICEMINISTRA ROLNICTWA SZYMONA GIŻYŃSKIEGO GMINIE KRUSZYNA W POWIECIE CZĘSTOCHOWSKIM
Czytaj więcej     Komentarze [0]
[ Wydanie nr 24 (1371) z 2018-06-14 ]
Zasmakuj Italii w swojej kuchni! – Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice
Jest najpopularniejszym daniem na świecie, a w ubiegłym roku została wpisana na listę Światowe-go Dziedzictwa UNESCO jako niematerialne dobro kultury... Pizza! Uwielbiają ją niemal wszyscy – od najmłodszych po najstarszych – niezależnie od tego, czy jemy ją w restauracji w Neapolu czy w polskich pizzeriach, które coraz częściej dotrzymują kroku włoskim. Aromatyczną pizzę możemy przygotować również sami w domu. Najlepsi kucharze zgodnie potwierdzają, że sekretem dobrego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki. W linii „Domowa Piekarnia” z Młyna Jaczkowice znajdziemy specjalną mąkę do pizzy, z którą przygotujemy pachnące danie rodem ze słonecznej Italii.
Czytaj więcej     Komentarze [0]
[ Wydanie nr 23 (1370) z 2018-06-07 ]
W Częstochowie wybrano najbezpieczniejsze gospodarstwo rolne w 2018 roku
Gospodarstwo Państwa Marty i Tomasza Sokołowskich z Grabówki w gminie Mykanów zostało wybrane w konkursie Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, najbezpieczniejszym w regionie częstochowskim.
Czytaj więcej     Komentarze [0]
[ Wydanie nr 23 (1370) z 2018-06-07 ]
93 proc. dopłat za 2017 r. na kontach rolników. Na e-wniosek został niespełna trzy tygodnie
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa prowadzi dwie duże kampanie związane z dopłatami bezpośrednimi i obszarowymi: przyjmowanie e-wniosków o przyznanie płatności za 2018 r. oraz finalizuje wypłatę dopłat za 2017 r.
Czytaj więcej     Komentarze [0]
[ Wydanie nr 12 (1359) z 2018-03-22 ]

Które warzywa siejemy wprost do gruntu, a do których robimy rozsadę? Odpowiadamy

W związku z nadejściem wiosny wiele osób rozpocznie uprawę warzyw. Istotnym aspektem jest odpowiedź na pytanie, które warzywa uprawia się z siewu, a które z rozsady. W poniższym artykule odpowiemy na to ważne pytanie.

Czytaj więcej     Komentarze [0]
[ Wydanie nr 8 (1355) z 2018-02-22 ]
Ciekawe ozdobne owoce z ogrodu
Wartość dekoracyjną naszego ogrodu mogą poprawić ciekawe owoce i owocostany. Pamiętajmy, że nie tylko kwiaty czy kolorowe liście mogą być interesującą ozdobą.
Czytaj więcej     Komentarze [0]
[ Wydanie nr 7 (1354) z 2018-02-15 ]
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice - KONKURS
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez mąki. Ten produkt od tysięcy lat pozwala nam się cieszyć smakiem ulubionych potraw. Doskonałe ciasto na pierogi naszej babci, ulubiony placek drożdżowy mamy, czy świeży, pachnący chleb do porannej kawy – te tradycyjne wypieki i potrawy zawsze towarzyszą ciepłym wspomnieniom o rodzinnym domu i przyjemnych chwilach spędzonych w gronie najbliższych. W Młynie Jaczkowice od ponad 200 lat najlepsze gatunki zbóż są starannie selekcjonowane, tak aby uzyskać mąkę o najwyższej jakości i zapewnić niezawodność w każdej kuchni.
Czytaj więcej     Komentarze [0]
[ Wydanie nr 3 (1350) z 2018-01-18 ]
KRUS informuje i przypomina
Kasa oficjalnym Partnerem Wizji Zero
Czytaj więcej     Komentarze [0]
[ Wydanie nr 50 (1345) z 2017-12-14 ]
Borelioza – kleszczowe zapalenie opon mózgowych
Praca i życie na wsi narażają człowieka na zwiększony kontakt z kleszczami, które są nosicielami wielu groźnych chorób. Najczęściej przyczyniają się do zachorowań na boreliozę i kleszczowe zapalenie mózgu (KZM). Pamiętaj! Na kleszcze natknąć się można w całej Polsce.
Czytaj więcej     Komentarze [0]
 

o gazecie | redakcja | archiwum | forum | reklama
"Gazeta Częstochowska" - Tygodnik Regionalny. Wydawca: Gazeta Częstochowska sp. z o. o.
Adres redakcji: ul. Równoległa 68, 42-200 Częstochowa tel. (0-34) 366-37-11, fax. 324-65-73,
e-mail: redakcja@gazetacz.com.pl, WWW: http://www.gazetacz.com.pl