Znajdź:
  
Jedyny tygodnik regionalny z tradycjami. Rok założenia 1909.
Zaloguj się
Nowe konto
Czwartek, 18 lipica 2019
Kamila i Szymona
kultura   aktualności   historia   ekologia   medycyna   turystyka   sport   felieton   wizytówki firm   archiwum(450-479)   sprawy społeczne   zdrowie   gospodarka   edukacja   wiadomości   informacje   publicystyka   GMINY I POWIATY   polityka   wywiady   INFORMACJE CZĘSTOCHOWA   INFORMACJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   WYDARZENIA CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   finanse   ubezpieczenia   Rolnictwo   Budownictwo   MOTORYZACJA   ROLNICTWO   Z WOKANDY   Gazeta Częstochowa   RODO   FELIETON. CZĘSTOCHOWSKI PATRIOTA   KULTURA / CZĘSTOCHOWA   

  Nr 29 (1428) 2019-07-18
  W NUMERZE:
»  Szymon Giżyński – numer jeden na liście Prawa i Sprawiedliwości
» Nowy samochód dla Ochotniczej Straży Pożarnej w Kruszynie
»  Dzieląc się szczęściem mnożymy je
» Czas na szkołę średnią
» Nowości w portalu IRZplus
» III Jurajskie Zawody Balonowe
» IV Jurajski Festiwal Sztuki i Wina w Olsztynie
» W Świętochłowicach powstanie EMOstrefa – specjalne miejsce do kangurowania noworodków w szpitalu
» Gdy zachoruje nam rodzic
» Tomograf Komputerowy od Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. NMP w Częstochowie


r e k l a m a


chemeks rek_in.jpg

Autozamki-2013-11(1x1).jpg

Kulas-internet-2017-3.jpg

autokarowe.jpg

Konstal-2016-01-net.jpg

kondolencje2

herb_klubu.png

inter.jpg

styks.jpg

RFG Logo 3 Ainter.jpg

wagner.jpg

Robotex-net.jpg

PKS_INTE.jpeg

polontex 2016-04 265x351.jpg

Agro-bud-2019_NET.jpg







r e k l a m a
aktualności
Smak i aromat ulubionych świątecznych wypieków – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice
  wersja do druku            wyślij link znajomemu            inne artykuły tego autora
Ulubione pierogi, świąteczne placki, pachnące babki, uszka i paszteciki – polska kuchnia stoi wypiekami i daniami opartymi na mące. Nasze przepisy podbijają serca smakoszy na całym świecie, a na świąteczne potrawy sami czekamy z niecierpliwością przez cały rok. Tradycyjne ciasta zawsze towarzyszą ciepłym wspomnieniom o rodzinnym domu i przyjemnych chwilach spędzonych w gronie najbliższych. W Młynie Jaczkowice od ponad 200 lat najlepsze gatunki zbóż są starannie selekcjonowane tak, aby uzyskać Dolnośląską Mąkę Tortową o najwyższej jakości i zapewnić niezawodność świątecznych wypieków.



Wspomnieniom z rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia najczęściej towarzyszą skojarzenia z zapachami i smakami. Korzenne pierniki, sernik na biszkoptowym spodzie oraz aromatyczny miodownik to tylko niektóre z wypieków, które goszczą na naszym stole. Oczywiście nie może również zabraknąć innych tradycyjnych dań – czymże byłby barszcz bez uszek, pasztecików albo pierogów! Źle dobrana mąka może stać się przyczyną nieudanych przepisów i potraw – niewyrośniętego ciasta, powstawania zakalców czy braku charakterystycznego, świeżego zapachu po wyjęciu z piekarnika. Dolnośląska Mąka Tortowa ma biały, jednolity kolor, bez niepokojących odcieni czy smug. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębią smaku przygotowywanych potraw.
Mimo nowych kulinarnych trendów, w polskich domach nie brakuje smaków z babcinych receptur – nie tylko w okresie świąt. Na śniadaniu główną rolę gra chleb i bułeczki, ulubiony obiad naszych pociech to najczęściej pierogi, naleśniki lub racuchy, a do popołudniowej kawy chętnie sięgamy po kawałek świeżej drożdżówki z kruszonką. Składnikiem, którego nie może zabraknąć podczas odtwarzania rodzinnych przepisów, jest wysokiej jakości mąka. To ona wpływa na puszystość wypieków, elastyczność ciasta na uszka i złocisty kolor bochenków.
Gwarancja smaku
Dolnośląska Mąka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, który gwarantuje wyśmienitą jakość i smak pysznych, domowych dań. Typ 450, świadczący o wysokim przemiale mąki, bardzo jasny kolor i wyjątkowa lekkość są szczególnie doceniane przy wypieku delikatnych ciast. Dzięki Dolnośląskiej Mące Tortowej z powodzeniem przygotujemy puszyste biszkopty, słodkie jagodzianki i świąteczne dania. Produkty z Młyna Jaczkowice pochodzą tylko ze zbóż od polskich rolników. Mąki z linii Dolnośląska pozwalają przygotować nawet najbardziej wymagające potrawy. Szczególnie w okresie świąt, gdy nie ma miejsca na kulinarne rozczarowania i niepowodzenia, warto sięgnąć po Dolnośląską Mąkę Tortową – sprawdzony składnik wigilijnych uszek, pierogów z kapustą i grzybami oraz makowców.

Nieskończone źródło kuchennych inspiracji

Młyn Jaczkowice położony jest na Dolnym Śląsku, w dolinie Odry, w otoczeniu żyznych ziem Dolnego Śląska i Opolszczyzny. Urodzajne gleby, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że to tutaj dojrzewają najlepsze odmiany pszenicy, z których tworzy się najlepsze jakościowo mąki. Dolnośląska Mąka Tortowa to sztandarowy produkt Młyna Jaczkowice i niezawodny składnik w każdym domu. To dzięki niej powstają wszystkie, dobrze nam znane wypieki, najsmaczniejsze, domowe makarony, a przede wszystkim tradycyjne, świąteczne potrawy, które tak bardzo uwielbiamy!
Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości pszenicy i ludziom, którzy w proces produkcji wkładają nie tylko swoją wiedzę, ale i serce, Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice jest najlepszym produktem swojej klasy na rynku. Połączenie długoletniej tradycji młynarskiej z najnowocześniejszymi technologiami gwarantuje satysfakcję z zastosowań produktu w kuchni i zapewnia doskonały smak potraw na stole.

Produkt doceniony przez ekspertów

Linia „Dolnośląska” została w 2012 roku doceniona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”, a program „Doceń Polskie”, którym zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością, wyróżnił mąki Młyna Jaczkowice mianem „Top produktu”. Polecana szczególnie do wypieków mąka tortowa pszenna typu 450 z Młyna Jaczkowice pozwala na nieskończone zastosowanie w kuchni - od domowego pieczywa, przez uwielbiane pierogi, po tradycyjne, pyszne, świąteczne ciasta, które pamiętamy z rodzinnego domu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tortowa typ 450
Wartość energetyczna
1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz
1,2 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
72,1 g
W tym: cukry
0,3 g
Błonnik
1,5 g
Białko
11, 7 g
Sól
0,005 g

Dolnośląska Mąka Tortowa Typ 450
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybucja: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.
Cena: 1,8 - 2,2 PLN

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent mąki, który stosuje rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest wśród żyznych pól doliny Odry, które słyną z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jakości mąk. Produkty marki są wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia.
www.mlynjaczkowice.pl



r


 Komentarze:
brak komentarzy
Musisz być zalogowany żeby dodawać komentarze do artykułów

o gazecie | redakcja | archiwum | forum | reklama
"Gazeta Częstochowska" - Tygodnik Regionalny. Wydawca: Gazeta Częstochowska sp. z o. o.
Adres redakcji: ul. Równoległa 68, 42-200 Częstochowa tel. (0-34) 366-37-11, fax. 324-65-73,
e-mail: redakcja@gazetacz.com.pl, WWW: http://www.gazetacz.com.pl