Znajdź:
  
Jedyny tygodnik regionalny z tradycjami. Rok założenia 1909.
Zaloguj się
Nowe konto
Środa, 26 września 2018
Justyny i Cypriana
kultura   aktualności   historia   ekologia   medycyna   turystyka   sport   felieton   wizytówki firm   archiwum(450-479)   sprawy społeczne   zdrowie   gospodarka   edukacja   wiadomości   informacje   publicystyka   GMINY I POWIATY   polityka   wywiady   INFORMACJE CZĘSTOCHOWA   INFORMACJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   WYDARZENIA CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE CZĘSTOCHOWA   INTERWENCJE REGION CZĘSTOCHOWSKI   finanse   ubezpieczenia   Rolnictwo   Budownictwo   MOTORYZACJA   ROLNICTWO   Z WOKANDY   Gazeta Częstochowa   RODO   FELIETON. CZĘSTOCHOWSKI PATRIOTA   

  Nr 39 (1386) 2018-09-27
  W NUMERZE:
» WYBORY SAMORZĄDOWE – 21 października 2018 r.
» Filmówka na UJD


r e k l a m a


chemeks rek_in.jpg

Autozamki-2013-11(1x1).jpg

Kulas-internet-2017-3.jpg

autokarowe.jpg

Konstal-2016-01-net.jpg

ban_domy_6 kopia.jpg

MaxBramy-net.jpg

herb_klubu.png

inter.jpg

styks.jpg

RFG Logo 3 Ainter.jpg

chemex.jpg

wagner.jpg

Robotex-net.jpg

PKS_INTE.jpeg

polontex 2016-04 265x351.jpg







r e k l a m a
Rolnictwo
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice - KONKURS
  wersja do druku            wyślij link znajomemu            inne artykuły tego autora
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez mąki. Ten produkt od tysięcy lat pozwala nam się cieszyć smakiem ulubionych potraw. Doskonałe ciasto na pierogi naszej babci, ulubiony placek drożdżowy mamy, czy świeży, pachnący chleb do porannej kawy – te tradycyjne wypieki i potrawy zawsze towarzyszą ciepłym wspomnieniom o rodzinnym domu i przyjemnych chwilach spędzonych w gronie najbliższych. W Młynie Jaczkowice od ponad 200 lat najlepsze gatunki zbóż są starannie selekcjonowane, tak aby uzyskać mąkę o najwyższej jakości i zapewnić niezawodność w każdej kuchni.
Produkty zbożowe powinny być głównym źródłem energii w codziennej diecie. Dolnośląska Mąka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, bez dodatków chemicznych, który gwarantuje wyśmienitą jakość i smak pysznych, domowych dań. Typ mąki 450, świadczący o wysokim przemiale, bardzo jasny kolor i wyjątkowa lekkość są szczególnie doceniane przy wypieku delikatnych ciast. Dzięki Dolnośląskiej Mące Tortowej z powodzeniem przygotujemy puszyste biszkopty, ptysie oraz lekkie francuskie croissanty, a domowe torty na pewno zachwycą najbliższych nie tylko wyglądem, ale i subtelnym smakiem.

Produkt doceniony przez ekspertów

Wybierając składniki do przygotowywania potraw, powinniśmy zwracać szczególną uwagę na ich jakość. Źle dobrana mąka może być przyczyną nieudanych wypieków – niewyrośniętego ciasta, powstawania zakalców czy braku charakterystycznego, świeżego aromatu po wyjęciu z piekarnika. Linia mąk „Dolnośląska” została w 2012 roku doceniona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”, a program „Doceń Polskie”, którym zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością, wyróżnił mąki Młynu Jaczkowice mianem „Top produktu”. Używana do produkcji Dolnośląskiej Mąki Tortowej pszenica od lokalnych rolników gwarantuje uzyskanie najlepszego jakościowo produktu, dzięki któremu unikniemy kulinarnych rozczarowań i z powodzeniem przygotujemy nawet najbardziej wymagające wypieki.

Nieskończone możliwości kulinarne

Dolnośląska Mąka Tortowa ma biały, jednolity kolor, bez niepokojących odcieni czy smug. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębią smaku przygotowywanych potraw. Polecana szczególnie do wypieków mąka pszenna typu 450 z Młyna Jaczkowice pozwala na nieskończone zastosowanie w kuchni od domowego pieczywa, przez uwielbiane pierogi, po tradycyjne, pyszne ciasta, które pamiętamy z rodzinnego domu.
Dolnośląska Mąka Tortowa - pszeniczny skarb z doliny Odry
Młyn Jaczkowice położony jest na Dolnym Śląsku, w dolinie Odry, w otoczeniu żyznych ziem Dolnego Śląska i Opolszczyzny. Urodzajne gleby, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że to tutaj dojrzewają najlepsze odmiany pszenicy, z których tworzy się najlepsze jakościowo mąki. Dolnośląska Mąka Tortowa to sztandarowy produkt Młyna Jaczkowice i niezawodny składnik w domu każdej gospodyni. To dzięki niej powstają wszystkie, dobrze nam znane wypieki, najsmaczniejsze, domowe makarony czy klasyczne potrawy kuchni polskiej takie jak kopytka, pyzy czy ciepłe, lane kluseczki.
Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości pszenicy i ludziom, którzy w proces produkcji wkładają nie tylko swoją wiedzę, ale i serce, Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice jest najlepszym produktem swojej klasy na rynku. Połączenie długoletniej tradycji młynarskiej z najnowocześniejszymi technologiami gwarantuje satysfakcję z zastosowań produktu w kuchni i zapewnia doskonały smak potraw na stole.



Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tortowa typ 450
Wartość energetyczna
1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz
1,2 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
72,1 g
W tym: cukry
0,3 g
Błonnik
1,5 g
Białko
11, 7 g
Sól
0,005 g

Dolnośląska Mąka Tortowa Typ 450
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybutor: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.
Cena: 1,8 - 2,2 PLN

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent mąki, który stosuje rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest wśród żyznych pól doliny Odry, które słyną z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jakości mąk. Produkty marki są wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia.
www.mlynjaczkowice.pl


KONKURS
Dla naszych Czytelników mamy do rozlosowania 4 paczki (1 kg mąki i kubek). Rozlosujemy je wśród tych osób, które prawidłowo odpowiedzą na pytanie: Jak młyn produkuje Dolnośląską Mąkę Tortową. Na odpowiedzi nadesłane na adres: redakcja@gazetacz.com.pl czekamy do 28 lutego 2018 roku


r


 Komentarze:
brak komentarzy
Musisz być zalogowany żeby dodawać komentarze do artykułów

o gazecie | redakcja | archiwum | forum | reklama
"Gazeta Częstochowska" - Tygodnik Regionalny. Wydawca: Gazeta Częstochowska sp. z o. o.
Adres redakcji: ul. Równoległa 68, 42-200 Częstochowa tel. (0-34) 366-37-11, fax. 324-65-73,
e-mail: redakcja@gazetacz.com.pl, WWW: http://www.gazetacz.com.pl